ما در این مقاله بر آنیم که با معرفی هنر کلاژ شما را هرچه بیشتر به سمت و سوی استفاده از تکنیک های مختلف هنری در کار های خود سوق دهیم.
در این مطلب نیز ما با تعریف و سپس به قرار دادن تعدادی از نمونه های کلاژ شما رو همراهی خواهیم کرد.
برگرفته از ویکی پدیا فارسی:
تکهچسبانی یا کُلاژ (به فرانسوی: collage از ریشۀ coller به معنای چسباندن) نام تکنیکی در هنرهای تجسمی و نیز نام اثر هنریِ ساخته شده به وسیلۀ این تکنیک است. در این روش مواد و چیزهای گوناگونی مانند تکههای روزنامه، کاغذهای رنگی، مقوا، پارچه، عکس، اشیای دورریختنی و جز اینها را بر روی یک سطح صاف مانند بوم، تخته یا مقوا میچسبانند تا یک ترکیب جدید به وجود آورند. گاهی نیز با طراحی یا نقاشی آن را تکمیل میکنند.
تکنیک چسباندن عکس یا تکههای عکس برای ایجاد یک ترکیب جدید فوتوکلاژ یا فوتومونتاژ نامیده میشود. انواعی از تکهچسبانی هم وجود دارد که شامل مواد دارای حجم مانند تکههای چوب، ظروف شکسته، دگمه، پیچ و مهره یا هرچیز سهبعدی دیگر بر روی یک سطح میشود.
اصطلاح «کلاژ» را اول بار نقاشان سبک کوبیسم ژرژ براک و پابلو پیکاسو در آغاز قرن بیستم ابداع کردند. پس از آن نقاشان کوبیست، دادائیست و سوررئالیست این تکنیک را به کار میگرفتند. هانری ماتیس، کازیمیر مالهویچ، دیوید هاکنی و بسیاری هنرمندان دیگر نیز آثاری را با این روش خلق کردهاند.
امروزه با پیشرفت هنر عکاسی و بهره مندی از ابزار های متنوع مانند فوتوشاپ و به وجود آمدن تکنیک های متنوع عکاسی این نوع از عکاسی دیگر محدود به هنر های گرافیک و نقاشی نبوده و می توان آثاری از این دست را به طور فزاینده در کار های هنرمندان و عکاسان دید.
پیشینه و تاریخچه :
مورخین هنر بر این باورند که این تکنیک ابتدا در زمان اختراع کاغذ در چین در حدود سال ۲۰۰ پیش از میلاد به کار رفتهاست. اما تا قرن دهم میلادی که توسط خوشنویسان ژاپنی به کار گرفته شد، عدۀ زیادی از مردم از آن استفاده نمیکردند. تکهچسبانی یا کلاژ در قرن سیزدهم پس از میلاد مسیح به اروپای قرون وسطا رسید. ورقههای طلا در کلیساهای سبک گوتیک قرن پانزده و شانزده به کار گرفته شدند. سنگهای قیمتی و فلزات گرانبها در ساخت تصاویر مذهبی، شمایلها و نیز نشانها (نقوش پرچمی) استفاده شدند. یک مثال قرن هجدهمی از تکهچسبانی را میتوان در کارهای هنرمند بریتانیایی ماری دیلِینی دید.
ما نیز در ادامه تعدادی از این نمونه های هنری و عکاسی را که با تکنیک کلاژ به وجود آمده اند برای شما دوستان قرار می دهیم تا بتوانید با دیدن آنها ضمن ایده گرفتن از این تکنیک زیبا در انواع هنر ها از زیبایی های بصری پیش رو نیز لذت ببرید.
کلاژ در عکاسی
کلاژ در نقاشی